dinvenmichael.dk

– life, the universe and everything…

Hej hej!

Beijing er så sandelig en interessant by. Det Shanghai har i store skyskrabere og flotte bygninger, har Beijing i kultur og historie. Efter veloverstået check-in søndag morgen, gik turen til ‘den forbudte by’ som huser det imponerende kejserpaladset. Navnet stammer vist nok fra at hvis folk vovede sig ind på det kejserlige område, røg hovedet af – så det var med stor nervøsitet at undertegnede kig indenfor. Heldigvis viste det sig dog hurtigt at afhovedningen var blevet droppet for flere år siden. Området er imponerende stort og strækker sig over næsten en km2, fyldt op med flotte huse og paladser. I anledning af OL er området blevet shinet op for over 1 mia kroner, bl.a. med nye tage og opfriskning af udsmykningen på husene. Der forsvinder hurtigt et par timer i den forbudte by, da der er så meget at se. Da vi nåede ud på den anden side af byen, gik turen til kulbjerget. Det er en menneskabt bakke som ligger ved siden af ‘den forbudte by’, og er dannet ved jorden fra udgravningen af voldgraven rundt om ‘den forbudte by’. Herfra kunne man se udover hele områdets gule tage. Gul var iøvrigt kejserens farve, ligesom hans lykketal var 9.
Flere steder i ‘den forbudte by’ støder man på tallet ni, fx på de store døre indtil paladser der er udsmykket med 9×9 små forgyldte håndtag. 9×9 må vel betyder super-duper lykke, eller noget…

Om aftenen tog vi ud til området hvor det berømte OL-stadion ‘bird’s nest’ ligger. Det er sgu et fedt stadion, og ser (med lidt god vilje) faktisk ud som en fuglerede. Naturligvis er det ganske umuligt (og sikkert også forbundet med absolut livsfare) at komme tæt på stadion iøjeblikket. Der var posteret vagter hele vejen rundt om stadionområdet for hver ca. 50 meter. Svømmestadion findes også her og er bestemt også et interessant bygningsværk. Om aftenen er det lyst op og fremstår som en blå kasse med en overflade bestående af bobler. Det skal nok ses. 🙂

Mandag gik turen til den store mur, hvor vi fulgtes med et par af Christoffers skolekammerater. Køreturen ud til muren tog ca. 2 timer og foregik med en noget tvivlsom chauffør bag rattet. Han havde tilsyneladende ikke kørt turen før og kendte heller ikke til begrebet motorbremse når han kørte ned af bjergvejene. Vi overlevede dog køreturen, og herefter måtte vi vandre det sidste stykke op til muren. Hele muren er omkring 6700 km lang og der er naturligvis flere steder at besøge den i nærheden af Beijing. De mest populære steder er som regel overrendt af turister og er samtidig også de steder hvor store dele af muren er rekontruktion. Vi besøgte muren på et sted der tilsyneladende var lukket, og vi mødte derfor ingen andre turister. At besøge muren var en stor oplevelse og også lidt hårdt, flere steder skal der kravles op af stejle stigninger og kollapsede trapper, men det var utroligt flot. Vi kunne måske nok have håbet på lidt klarere vejr, da det var lidt diset men man fik stadig en god fornemmelse af hvordan muren snor sig gennem landskabet.

Tirsdag og Onsdag i Beijing gik med lidt shopping, lidt tempel, lidt bar, lidt mere tempel, lidt 3D, lidt 4D og ikke mindst lidt Peking and. Det er den korte version.

I den lange version kan jeg tilføje at vi nåede omkring Himlens tempel og ikke mindste Sommerpaladset som fungerede som sommerresidens for kejseren. Det er en imponerende park med kinesiske huse og templer og ikke mindst en stor kunstig sø i midten. Vi nåede også omkring Beijing Urban Planning Museum som forklarer ‘The Master Plan’ for Beijing i årene op til OL og fremover. Onsdag aften var vi ude og spise den lokale specialitet Peking duck som bliver skåret af kokkene ved bordet. Iøvrigt er spisning i større selskaber en meget ‘social’ begivenhed hvor alle sidder omkring et rundt bord med en drejeskive hvor alle retter placeres. Alle kan så tage af det de har lyst til.

Næste gang jeg vender tilbage er fra Vietnam. Det bliver spændende!

/m

522 Responses to “Beijing”

  1. Hej Michael. Det lyder spændende det hele…vi er dog lige spændte på om I spiste hunde i Kina?
    HYG JER!

    Far og mor