dinvenmichael.dk

– life, the universe and everything…

Nå! Lad os lige få rundet Shanghai af. Casper kom som sagt onsdag aften og på det tidspunkt havde Christoffer stadig et par dage tilbage i skolen. Torsdag havde vi derfor planlagt et tur ud til Fudan Universitetet hvor Christoffer boede og studerede. Inden da nåede vi dog omkring Shanghai Propaganda poster museum, hvor det er muligt at se en lang række af de kommunistiske propaganda plakater der blev hængt op i Kina for at inspirere og opildne folket til at stå sammen. Det var meget sjovt at se hvordan plakaterne udviklede sig over tiden. Senere på dagen nåede vi op i Jin Mao Tower der med sine 88 etager er en af Shanghai’s højeste bygninger. Udsigten var dog lidt skæmmet af en tåge/smog-dis der ligger over byen.

Fredag havde vi planlagt en busrundtur i Shanghai. Vi startede med at tage ud til Shanghai Stadium, da en del busser starter der. Tilfældigvis var det samme tidspunkt som billetsalget til de OL-fodboldkampe der skal spilles i Shanghai startede. Køen til billetterne var vel omkring 500 meter, så det er tilsyneladende meget populært. Efter busturen var vi inde i Yu garden, en kinesisk have i Shanghai’s old town kvarter og aftenen rundede vi af med en tur i biffen. Det var dog et lille sats, da vi ikke var 100% sikre på at filmen var på originalsproget, men gudskelov snakkede Will Smith stadigvæk engelsk – ellers havde det nok været en kort tur i biffen.

Lørdag var dagen hvor vi forlod Shanghai med nattoget til Beijing. Inden da nåede vi dog på endnu en sightseeing tur, denne gang dog på vandet, nærmere bestemt Huangpu floden der skærer igennem Shanghai. Vi nåede endnu engang omkring Fuxing park hvor der som sædvanlig var godt gang i tai chi, dans, spil og sjov med videre. Jeg nåede dog ikke at deltage i Tai Chi, som Cathrine ellers havde opfordret til. 🙂 Om aftenen mødtes vi med Christoffer på Shanghai Banegård. På toget havde vi booket en 4 personers sovekupe og det gik ganske fint. Vi nåede også omkring spisevognen, men maden ombord var ikke rigtig noget at prale af. Søndag morgen ankom vi mere eller mindre veludhvilede til Beijing, og det vil jeg så lade være det sidste ord i denne omgang!

Ha’ det vældigt.

/m.

Comments are closed.