dinvenmichael.dk

– life, the universe and everything…

Advarsel! Hvis du en dag på gaden møder en chili-sauce der hedder Ring O’ Fire – så træd et par skridt tilbage og vend om… forklaring følger.

Efter Heron Island gik turen sydpå med fly til Newcastle og Port Stephens området. Det ligger ca 150 km nord for Sydney og er superlækkert. Vi nåede bl.a. omkring den lokale marina der var befolket af store albatroser og en tur op omkring Tomaree Head, der er et udsigtspunkt, med fint overblik over området. Samme sted skulle der være (næsten) garanti for koala-spotting, men trods årvågenhed og stor tålmodighed, lykkedes det os ikke at spotte andet end et overdimensioneret pindsvin og et par fugle.

Herefter gik turen til Hunter Valley – den lokale vinregion med en større mængde vingårde, med tilhørende marker. Den lokale vin er blevet prøvesmagt med afdæmpet succes – og så er det så her vi løber ind i førnævnte chili-sauce. For under en prøvesmagning i hvad der ligner en uskyldig lokal oliven- og delikatessebutik, går jeg ombord i en af deres chili-saucer. Det var en fejl.

Det kommer ikke bag på mig at chili kan være stærkt, man at jeg ligefrem skulle blive svimmel, var nok alligevel en overraskelse.

Nok om chili og Hunter Valley. Vi er kørt videre til Blue Mountains der ligger vest for Sydney. Undervejs så vi vilde kænguruer, både hoppende og et par stykker der var blevet ramt af en australsk 4WD. Her bliver vi de næste dage, inden vi rammer Sydney på mandag.

Nå… klokken er 14.30 dansk tid. Jeg vil lægge 9 timer til og hoppe til køjs.

/M

Comments are closed.